Rubriky
100let Oznámení

Výročí 100 let skautingu v Bělé pod Bezdězem

Hledáme pamětníky, bývalé členy, současné členy nebo příznivce skautingu, kteří by byli ochotni přispět vzpomínkami, zapůjčením jakýchkoliv dobových materiálů, tiskovin či fotografií spjatých s bělským skautováním během celé jeho historie.

Sháníme materiály na výstavu

Rok 2020 bude rokem 100. výročí založení skautského hnutí v Bělé pod Bezdězem.

Hledáme proto pamětníky, bývalé členy, současné členy nebo příznivce skautingu, kteří by byli ochotni přispět vzpomínkami, zapůjčením jakýchkoliv dobových materiálů, tiskovin či fotografií spjatých s bělským skautováním během celé jeho historie.

Nashromážděné materiály by byly, se souhlasem majitele, vystaveny jako exponáty na připravované výstavě v bělském muzeu na zámku a jako reprodukce použity v plánované brožuře k tomuto výročí. Fotografie a tiskoviny okopírujeme a originály vrátíme. Hmotné exponáty (kroje, části krojů, odznaky, knihy apod.) vystavíme v muzeu a po skončení výstavy v pořádku vrátíme. Předem děkujeme všem, kteří nám svými příspěvky pomůžou připomenout myšlenku a historii skautingu nejen v Bělé pod Bezdězem.

Bližší informace k tomuto projektu podá Tomáš Rak (Buldok) na tel. 604 587 419 nebo na emailové adrese 40.OS.SVORNOST.BELA@SEZNAM.CZ.

Za 40. oddíl OS SVORNOST SSSČR

Milan Janura, vedoucí oddílu