Rubriky
AKCE Světlušky

Sněhová výprava světlušek

Dlouho jsme uvažovaly nad tím, kam pojedeme se světluškami na jednodenní výpravu. Co by s jim tak líbilo, kde jsme třeba ještě nebyly? A v tom mě to napadlo. Necháme světlušky naplánovat si vlastní výpravu!

Připraví si tipy na různá místa, aktivity, prostě naplánují celý den. Jediná Ronja si doma s maminkou připravila trasu výletu i s místy, která bychom po cestě mohly navštívit. Na schůzce proběhlo hlasování a bylo rozhodnuto. Pojedeme do Kořenova.

V sobotu 22.2.2020 (na Den sesterství/zamyšlení) jsme se ráno sešly na vlakovém nádraží. Všechny pořádně vybavené a usměvavé. Světlušky předem věděly, co je čeká, takže jsme otázky typu „Kdy už tam budeme? Co budeme dělat? Jak daleko půjdeme?“, neslyšely tak často.

Letos u nás moc sněhu nenapadlo, tak jsme se těšily, až si ho budeme moct užít. Věděly jsme, že v Kořenově ho najdeme na 100%. V Tanvaldu jsme nasedly na zubačku a po pár metrech viděly první náznaky sněhu. Na naší výstupní zastávce jsme skákaly do sněhu hned u východu. Všude bylo krásně bílo jako v pohádce. Všechny jsme se radovaly a vznikaly nové fotky.

Řekly jsme si něco o Dni sesterství a pak jsme vyrazily na trasu. Čekala nás spousta kopců. Příroda kolem byla nádherná, takže to stálo za to. Došly jsme do Příchovic, kde jsme si prohlédli Tesařovskou kapli a zastavily se v informačním centru pro turistické vizitky, magnetky, pohledy a další suvenýry.

Na dalším vrcholku pod Hvězdou jsme si daly pauzu na osvěžení a blbnutí ve sněhu. Kolemjdoucí dámy nás chválily, protože dál už něbylo toho sněhu tolik. Tak jsme byly rády. Mezitím, co světlušky stavěly sněhuláky a skákaly do sněhu, jsme Renča, Anežka, Smiley a já natočily krátké video. Dost se pobavily, ale už bylo na čase jít dál.

Další zastávka bude až u Rozhledny Járy Cimrmana na čurpauzu. Při té příležitosti jsme se u rozhledny na delší chvíli zastavily a oficiálně přivítaly novou světlušku Aničku a předaly ji šátek. Byla to její první výprava. Ta z něj měla obrovskou radost.

Teď už nás čekala převážně cesta jen dolů z kopce a do města na vlak. Došly jsme s předstihem, takže zbyl čas na horkou čokoládu a nějaké dobroty. Spokojené a hlavně pořádně unavené jsme se rozloučily a vydaly do svých domovů.