Rubriky
Oznámení Středisko

Betlémské světýlko v pandemii

Každý moc dobře ví, že rok 2020 by se dal shrnout jedním slovem = pandemie. Vše je nejisté. Stejně tak nejisté bylo, zda se k nám dostane i letos betlémské světlo.

Vždy se skupinka skautů jako zástupci vydají do Rakouska, kde světlo na mezinárodním setkání skautských delegací převezmou a dopraví k nám. To se po celé republice rozveze.

Letos tomu bylo trochu jinak. Proběhl online stream ceremoniálu a světýlko převzali skauti na hranicích s Rakouskem.

V sobotu 19. prosince skauti ze všech koutů republiky rozváželi vlaky do všech měst a obcí. Na nádraží připalovali svým bratrům a sestrám.

Tak tomu bylo i u nás v Bělé pod Bezdězem. V 10:56 přijel vlak, my si rozsvítili lucerny. Bylo to hodně rychlé, protože měli krapet zpoždění a průvodčí nás popoháněl, abychom si pospíšili.

Přesunuli jsme se do místního kostela Povýšení sv. Kříže a zapálili svíčku panu farářovi. Jak to tam probíhalo? Podívejte se na video na našem střediskovém Instagramu.

Od 11.30 – 12.30 jsme zapalovali místním obyvatelům na Masarykově náměstí v altánu. Vše s ohledem na dnešní opatření -roušky, dezinfekce a rozestupy. Hodinku v chladném sobotním dopoledni jsme se bavili, občerstvili čokoládou (za ni děkujeme panu faráři!) a toffifee (děkujeme Phoebe!) a po delší době viděli známé tváře.

I když jsme na sobě museli mít roušky, poznali jsme, že se pod ní každý usmívá.

Kdo nestihl zajít pro světýlko v sobotu je ještě jedna možnost!

VE ČTVRTEK 24.PROSINCE U ČESKÉ BRÁNY OD 9:30 DO 10 HODIN. SVÍČKY A LUCERNY S SEBOU.

DĚKUJEME!

Tak za rok zase!

Více informací o betlémském světle najdete na stránkách www.betlemskesvětlo.cz .

Fotograf: Roman Arlt